След ден започва изтичането на срока на годишните винетки, купени през декември миналата и януари тази година. Можете да ги подновите по интернет, за да избегнете главоболия около голямото пътуване по Коледните и Новогодишните празници. Датата на валидност на винетката може да бъде проверена на интернет страниците Vinetki.bg и Tollpass.bg, но и в приложението за мобилни телефони TollPas, уточниха от МРРБ.

Удължаването може да стане от вашия компютър или телефон, без да ходите до пункт за продажби на нови стикери. Изтичащият срок се отнася за автомобилите до 3,5 тона включително. Въвежда се регистрационен номер, държава на регистрация и начална дата на активиране на новата винетка.


Цените са същите – 97 лева за една година, 54 за тримесечна винетки, 30 за тримесечна, 15 за седмична и 10 лева за винетка "уикенд".

Автомобилите на Toll полицията са разставени по всъчки пътища на страната и до момента няма случай автомобил без винетка да бъде пропуснат и да избегне наказание, предупреждават от "Пътна полиция".