Влагат стари колбаси в нови продукти?
След отпадането на държавния стандарт няма ограничение за това, какво може да слага в луканките. По време на действието му, в сурово-сушените продукти, използването на замразени меса е било забранено.
Собственикът на фирмата-производител на луканката, обясни, че в момента замразяването е част от технологията, а наличието на найлон в колбаса е инцидент. "При производството може да попадне в крайния продукт опаковка", каза Борислав Николов. Според запознати за да намаляват загубите си, някои месопреработватели, влагат продукти с изтичащ срок на годност в производството, но това е възможно само в малотрайни колбаси. Борислав Николов обясни, че ще направи вътрешна проверка във фирмата за инцидента. От ДВСК пък ще забранят партидата в търговската мрежа. /БЛИЦ
Последвайте ни
0 Коментара: