Зрител на bTV показа луканка, пълна със смлян найлонов плик. Според експерти подобна находка е знак за възможна употреба на стари колбаси в приготвянето на нови. На смлян найлон, под печата "100 процента телешко", се е натъкнал мъжът, който донесъл луканката на телевизията.
Разказа, че тя е купена от голяма търговска верига в събота. Занесохме продукта в ДВСК. "Наистина има найлон вътре", констатира д-р Николина Кънчовска, ДВСК. По-думите й в пълнежа на луканката е попаднал опаковъчен материал. "Те обикновено използват замразени меса и други вносни продукти. И може от самата опаковка да не са я махнали, преди да я сложат", предположи д-р Кънчовска.

След отпадането на държавния стандарт няма ограничение за това, какво може да слага в луканките. По време на действието му, в сурово-сушените продукти, използването на замразени меса е било забранено.

Собственикът на фирмата-производител на луканката, обясни, че в момента замразяването е част от технологията, а наличието на найлон в колбаса е инцидент. "При производството може да попадне в крайния продукт опаковка", каза Борислав Николов.  Според запознати за да намаляват загубите си, някои месопреработватели, влагат продукти с изтичащ срок на годност в производството, но това е възможно само в малотрайни колбаси.  Борислав Николов обясни, че ще направи вътрешна проверка във фирмата за инцидента. От ДВСК пък ще забранят партидата в търговската мрежа. /БЛИЦ