Близо 150 000 лева бяха дарени от добри хора за трите деца на 41-годишния Иво Андреев, който на 11 ноември бе застрелян от свой съсед в жилищна кооперация на Женския пазар в София, пише София 24.

Жестокото убийство бе извършено от 62-годишния бивш военен Константин Димов след скандал заради поставена междинна врата на стълбищната площадка в кооперацията на ул. "Стефан Стамболов". 

Само за 10 дни хиляди добри българи дариха средства, с които да бъде подпомогнато семейството на убития млад мъж. Иво Андреев има три деца - 14-годишна дъщеря от първия си брак, и едногодишно момченце и 6-годишно момиче от брака си с фотографката Надя Андреева. 

Убиецът на Иво Андреев ритал бременната му съпруга, а кварталният полицай...

"Нищо не може да запълни празнотата или да оправдае загубата, но нека помогнем на това красиво семейство, нека ги подкрепим в този тежък момент", пише организаторката на една от двете кампании на набиране на средства Богомила Трайкова, предаде "Телеграф". В сметката до момента са събрани над 75 000 лева. 

Организатор на другата кампания е братовчедът на Иво Андреев, който живее в САЩ. До момента по тази сметка са събрани над 36 000 долара.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук