"Здравейте! Искам да предупредя за очевидно нова схема за телефонни измами. По принцип не вдигам на непознати номера, но тъй като съм в карантина, отговорих на обаждането, очаквайки да съм търсена по повод на нея". Това заявява пловдивчанка, цитиран от Plovdiv24.bg. 

Ето какво още сподели той за новата коварна измама:

"От отсрещната страна беше гласът на млада жена, която нито ми се представи коя е, нито откъде е. Говореше бързо и заучено, обяснявайки ми, че промотира отварянето на нов рехабилитационен център (без да казва името му) и мога да се възползвам от безплатен масаж от специалист, както и да разгледам новата апаратура, с която се правели различни процедури.

Щяло да има събитие в хотел (не се спомена името му) на 14-ти август от 13.30 часа, но още чакали от хотела да потвърдят, че конферентната зала е свободна. 

След като изслушах всички небивалици, я попитах откъде имат номера ми, защото не си спомням да съм го предоставяла за такива цели. Отговорът беше "Не се притеснявайте, аз имам компютър пред мен и той ми генерира автоматично номера и сега попаднах на Вашия.

Ако искате да се включите, трябва да ми дадете Вашия номер (?!) и имена, за да Ви пратя текстово съобщение, като хотела потвърди за конферентната зала".

Казах й, че нямам интерес и тя продължи да пита защо нямам интерес и защо не искам да си дам личните данни, с цялата наглост даже искаше от мен да й кажа в кои часове съм свободна, за да се свържели пак с мен, затова трябвало да дам личните си данни. Такива естествено не предоставих и затворих. 

Пишейки Ви, се надявам да спестя на някой проблемите и разправиите в случай, че бъде подведен".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук