Шести ден няма следа от 11-годишната Любка Михайлова от Вършец, която изчезна на 21 януари. Вчера в 10 часа дори екип на сектор "Специализирани оперативни дейности" е източвал геран в село Сумер във връзка с издирването на изчезналото 11-годишното дете.

От областната дирекция на МВР-Монтана посочват, че тялото на детето не е открито в герана, предава "Конкурент".

Припомняме, че Любка Серафимова Михайлова е в неизвестност от 22 януари.

Според информация от близките, в петък, 21 януари детето отишло на гости с майка си в дома на своя вуйчо в монтанското село Сумер, на около 20 км от Вършец. В събота, между 16,30 часа и 17 часа момичето излязло от къщата на вуйчо си и не се прибрало. Роднините подали сигнал за изчезването му в полицията.

В районното управление на полицията в Монтана незабавно е създадена организация за издирването на изчезналото дете. В предприетите оперативно-издирвателните действия участват екипи от полицията, от местните подразделения на пожарната и жандармерията, от Школата за подготовка на водачи на служебни кучета в Берковица, експерти от ГД „Национална полиция“.

В издирването, предприето още в събота, се включили и 40 жители на селото. Извършени са претърсвания на района и издирване с водолазен екип на преминаващата в близост река Ботуня. Оперативно-издирвателните действия продължават.