Скъсяват се маршрутите на трамвайни линии №20 и №22 от депо „Искър“ автостанция „Изток“ до Младежкия театър. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Разкрива се временна автобусна линия № 22 ТМ с маршрут: от ж.к. „Западен парк“ по ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, наляво в обособеното трасе на бул. „Константин Величков“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по ул. „Опълченска“, наляво по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво по бул. „Хр. Ботев, надясно по бул. „Тодор Александров“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, надясно по бул. „Васил Левски“ до спирка с код 1242 „Площад Васил Левски“ – крайна/начална за линията. В обратна посока от спирка с код 1242 „Площад Васил Левски“ по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Тодор Александров“, наляво по бул. „Константин Величков“ и по маршрута до ж.к. „Западен парк“.

Автобусите от линия № 22 ТМ ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута. Разкриват се и временни спирки:
- код: 6399 „ул.Одрин“, находяща се на бул. „Тодор Александров“ в посока ж.к. „Западен Парк“;
- код: 6409 „бул. Ал.Стамболийски“ находяща се на бул. „Ал. Стамболийски“ на 25 метра след ул. „Странджа“ в посока пл. „Възраждане“;
- код: 6495 и 6497 „пл. Независимост“ находяща се бул. „Кн. Ал. Дондуков“ двупосочно при ул.“Сердика“.

Междувременно от пресцентъра на Столична община допълниха, че временно ще бъде стеснено пътното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в София

От 9.30 часа до 12.00 часа във връзка с изпълнение на бетонни работи на коритото на Перловска река ще бъде стеснено пътното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Гурко“ в посока Софийски университет. 

Екип на Аварийно спасителното звено ще извърши аварийни укрепителни дейности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!