Пролетта настъпи, дърветата цъфнаха, денят порасна значително, а любовта е във въздуха, като не ѝ пречи дори бурния вятър в Пловдив. На доказателство се това се натъкна пловдивчанин, който вървял по улиците на "Кючук Париж", пише Глас нюз бг.

На стените на един от блоковете той видял неочаквано послание, написано със спрей от неизвестен, но видимо влюбен негов съгражданин.

"Гърците заради любовта унищожиха Троя, аз бих унищожил всичко, за да те наричам моя". Посланието е придружено от голяма нарисувано сърце и инициалите на своя  автор.

Изглежда любовта на пловдивчани е страстна и той е прибягнал до епоса за Троянската война, за да опише чувствата си пред своята любима.

Друг е въпросът дали собственикът на стената е щастлив от "огнените" букви по стената на терасата си, но едва ли някой го е питал.

Както и съгласни ли са останалите "заплашени от унищожение" да бъдат застигнати от подобна нерадостна съдба. Дори и за такава благородна кауза.

В последно време комуникацията с послания, нашарени по стени и чаршафи, не губи своята популярност. Въпреки че се живеем в буйния XXI век, където начините за комуникация далеч не са кът - телефони, мейли и всички възможни чат приложения.

Начините да отправите послание към любим човек далеч не са малко, но в много случаи хора избират да изразят  чувствата си по-нетрадиционен, но запомнящ се начин - чрез бележчици, трансперанти, букети по коли и други.

Подобни примери имаше в София, Русе, Пловдив и др.  Не липсват и далеч по-професионални опити. Варненец прибегна дори до наемане на цял билборд, за да отправите думите си към своя близка. Съоръжението се появи преди години на варненски булевард.

За продължението на историите обаче информация няма, а ние се радваме, че освен заплахи за паркиране и пукане на гуми се откриват бележки с романтични послания. Дори и припомнящи унищожението на Троя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук