Цяла телефонна централа е била намерена при полицейска акция в пловдивския затвор, научи TrafficNews.bg. В няколко килии са открити близо 20 телефона и сим карти. В една от затворническите стаи е имало цели 8 телефона. Според запознати един от затворниците , които излежават присъди там е Росен Ненов.

Братята Иван и Росен Ненови бяха арестувани, няколко месеца след като изнесоха марков алкохол за над сто бона от складовете на "Бибъл Комерс", при опит за пореден крупен удар. Бандитите бяха оковани с белезници, докато се канеха да взломяват бензиностанция на бул. „България“. Те бяха осъдени на 12 години лишаване от свобода. 

При акцията, която е проведена преди няколко дни,  са намерени и наркотици. Операцията идва няколко дни, след като в медиите бяха разпространени клипове от затвора в Пазарджик, в който с телефон бяха заснети сцени , в които затворници се дрогират и пиянстват. На място е имало няколко полицейски автомобила и Криминалистична лаборатория. 

Все още няма резултати от проверката, назначена от Инспектората на Министерството на правосъдието, след бягството на затворника Тома Ендрев. Той получи 2 години над присъдата за убийство, която излежава и 14 дни карцер вътрешно наказание. 

Според запознати обаче наказаните затворници са се разминали с карцера поради ниските температури в затвора.