След продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8-ми март.

Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.

Неговата съпруга, която също бе хоспитализирана в "Пирогов“ в изключително тежко състояние, почина на 11 март. 

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.
 

Знае се, че те са имали контакт с роднина, която се е завърнала през февруари от Италия. Голяма част от семейството е под карантина.

Вчера дори ръководителят на Оперативния щаб за коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира, че няма кой да погребе жената, защото фамилията си е позволила неблагоразумието да не спази препоръките за празненства с много хора, като сега роднините са под наблюдение. 

Случаите на коронавирус у нас са 31. От днес имаме двама починали. Останалите пациенти с положителна проба на COVID-19 са в София, Монтана, Плевен и Габрово. 

Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

Страната вече въведе извънредно положение заради разпространението на вируса. Притесненията са, че у нас има различни точки на поява на коронавируса.

Хората трябва да поддържат добра хигиена и да избягват контактите със заразени. Най-застрашени са възрастните. Младите изкарват вируса по-леко.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!