Софийски градски съд наложи постоянна мярка "задържане под стража" на криминално проявения Янко Ваташки, по прякор Лудия.
Мярката ще може да бъде обжалвана на 12 май пред горната инстанция. Съдът се аргументира за постановената мярка, че Ваташки има опасен рецидив от престъпления. 
По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че  вероятното обвинение на Лудия , което прокуратурата ще повдигне е за грабеж в особено големи размери. 

Ваташки  бе задържан заради това, че на 25 срещу 26 април в столичното заведение "Дивака" той и негови авери нападнаха столичанин, отнели му 1000 лева, личния му автомобил “Мерцедес” и законно притежаван пистолет.
Продължават процесуално-следствените и оперативни действия по установяване на останалите участници в извършеното престъпление и документирането на случая.
На 21 април Софийският градски съд (СГС) осъди Янко Ваташки и Иво Методиев на седем години лишаване от свобода, парична санкция от 5000 лв. и изземване на една четвърт от имуществото за отвличането и изнудването на йорданския гражданин Мохамед Атти през лятото на 2002 г.
Според обвинителния акт, представяйки се за служители на тогавашната НСБОП, Ваташки и част от групата му отвлекли Атти пред дома му в София. В продължение на няколко дни те го държали затворен във фургон в с. Николаево. /БЛИЦ