Нашумелият някога поп певец Йордан Марчинков се завърна в България заедно с третата си съпруга, маникюристката Ася. Двамата живеят в Испания на топло, но не пропускат случая да прескочат до родината за кратък отдих през пролетта. Обикновено това става по Гергьовден. Данчо и Ася навестяват кумата Мария, отбиват се и при други приятели. Сиреч, родината си е родина.
Настоящата визита в София обаче е тежка за Марчинков. Ася не е добре с очите, трябва да се оперира. Това вероятно ще съкрати софийския престой на двойката. А Данчо няма да може да се види нито със стари гаджета, нито с колеги от естрадата. Ася е болезнено ревнива, не му дава да иде сам до магазина. Има защо - Марчинков все още е левент, жените го заглеждат

Жалкото е, че вече не пее, макар че гласът му е абсолютно съхранен. 


Данчо Марчинков се погажда с последната си съпруга Ася, но понякога побеснява заради нейната ревност


При всички случаи Марчинков ще се измъкне от благоверната си Ася, за да се види с бившата си съпруга Стефка Берова. Тя живее в Италия с дъщеря си Косара Марчинкова и нейното дете. Но в момента е в София, и тя във връзка със здравословен проблем. Марчинков продължава да я обича, говори за нея с много признателност във всичките си интервюта. Най-известната тяхна песен е “Семеен спомен за Поморие”, която печели през 1975 г. втора награда на конкурса “Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора”. 

Стефка хваща мъжа си в изневяра и се разделя с него, макар че имат даровита дъщеря - Косара. След разпадането на брака и съответно на дуета през 1990 г. певицата продължава да работи самостоятелно. През 2011 г. Стефка издава последния си албум - “Съдба”. 

Данчо вече споделя с най-близките си приятели, че яко го е закъсал с двете съпруги. Не иска да обиди Ася, защото тя го обича и бди над здравето му. 

Но сърцето все си го тегли към Стефка, голямата му любов 

С нея той държи не само да се види, но ако е възможно - и да я подкрепи в решаването на здравословния й проблем. Още повече че широко скроената Стефка Берова въобще не го ревнува!
“Закъсал съм го с двете, но все някак ще се оправя. Все пак със Стефка имаме дъщеря, Косара, а тя ме е дарила и с любимо внуче. Стефчето ми е голямата любов, признавам. Много сме пътували, много горчиви чаши сме изпили. Знаем си и калта под ноктите. Така че ще бъда и до двете, докато им се решат здравните проблеми”, казва певецът. 

Доротея МЛАДЕНОВА