Сотир Замфиров, от ромската махала "Нов път" във Видин е задържан за 72 часа, съобщи полицията. Срещу него е образувано досъдебно производство за хулиганство. Миналия петък той нападна журналистите от бТВ Миролюба Бенатова и Стоян Георгиев.
Разследващите журналисти са се легитимирали и са търсили за разговор Ромео Митков - Роми, посочен от източници като съпричастен към наркоразпространението във Видин. 

Миролюба беше блъсната силно и повалена от Сотир Замфиров. Той е роднина на Митков.  Срещу двамата има множество преписки за източване на ДДС, като нито една от тях не е приключила с присъда. 

След инцидента Сотир Замфиров, който е с чисто криминално досие, беше задържан за 24 часа в ОДП Видин.  По информация на Върховната касационна прокуратура от днес има прокурорско постановление Замфиров да бъде задържан за 72 часа с обвинение в хулиганство, извършено с особен цинизъм и дързост.

В разследването на Миролюба Бенатова и Стоян Георгиев се обяснява за схема за изкупуване на лични карти и паспорти, с които зад граница биват извеждани криминално проявени и осъждани, без право да напускат страната.  Източниците на медиата посочили Ромео, по прякор Роми, като човекът, за когото работят прекупвачите на документи. /БЛИЦ