Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения, заяви зам. главният прокурор Иван Гешев по повод екстрадицията на Маринела Арабаджиева.

Както БЛИЦ съобщи
, малко след 17 часа днес самолетът със съпругата на Ветко Арабаджиев кацна на софийското летище. 

Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, в разумен срок. Съпругата на Ветко Арабаджиев е екстрадирана от Испания по искане на българските власти. В началото на май от Испания пристигна съпругът ѝ.

Екстрадицията на Арабаджиева се забави заради изискани допълнителни документи за обвиненията срещу нея. Тя е с обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления, припомня bTV. 

„Няма как ти да засегнеш сериозни икономически интереси – говоря за случая с Арабаджиеви, говоря за случая с Баневи, за случая с кой ли още не – с Миню Стайков, защото зад това стоят пари. Няма как тези хора независимо дали се харесват или не се харесват, дали се обичат или не се обичат, да не се обединяват в клубове по интереси. И техният интерес е това да не се случи да не продължава, те да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да докажат че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна. Това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу определени представители на прокуратурата и изпълнителната власт, е лесно обяснима и предвидима” , категоричен бе Гешев.

„Стараем се максимално бързо да приключваме досъдебните производства, в разумен срок, въпреки че това са едни огромни разследвания – говорим за десетки милиони само по обвиненията по това дело. Естествено и анализ на доказателства, и документи и какво ли още не, доста сериозна фактическа сложност и правна и говоря не само в България. А в България при тези закони, които съществуват, нивото на трудност се повишава десетина пъти в сравнение, с която и да е друга европейска държава” , заяви Гешев, цитиран от bTV.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ