Ченгетата от Пловдивската полиция извършиха проверка тази нощ на дискотеки и нощни барове във връзка с новата заповед на здравния министър заради ситуацията с КОВИД-19, според която в заведенията не може да се събират повече от половината посетители, чиито брой се определя от капацитета на местата. 

Резултатите от проверките сочат, че в Асеновград в дискотека EXEL са били открити 39 човека. Съставени са били два акта за административно нарушение по Закона за българските лични документи, 4 акта от РЗИ за пушене на цигари. 


В нощен клуб ФХ в Първомай пък проверяващите са се хванали за главите. При капацитет от 70 души в 2 часа през нощта вътре са се намирали 87 пируващи, тоест много повече от допустимото.

Съставени са 5 акта по предписание на БАБХВ и 1 акт по АУАН. На управителя на заведението е съставен акт за липса на удължено работно време. 6 души са били заловени да пушат цигари. 


Открит е и малолетен, съставени са два акта по Закона за закрила на детето. Установено е едно лице, което продавало забранения райски газ, в него са намерени 1 диспенсер и 100 броя пълнители.

В клуб ADDICT в Хисар е образувана преписка, открити са 40 човека в заведението, един е нямал в себе си документи за самоличност, четирима са заловени с цигари, двама работещи там не са имали здравни книжки. За всичките тези нарушения също са съставени актове. 


Проверките по нощните заведения в Пловдивско продължават.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!