Във Военномедицинската академия започват изследвания на 19-годишната Мануела Горсова, която около 21.30 ч. снощи се завърна в България с полет от Тел Авив. Тя бе повече от десет месеца на лечение в клиника в Израел, след като пострада тежко през 2007 г. при катастрофата, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки на 5 август 2007 година.
Девойката е настанена в реанимацията на ВМА, където ще остане около седмица. Преди да бъде транспортирана до семейния дом във Велико Търново, където ще продължи лечението й. Лекарите смятат, че занапред Мануела ще се възстановява по-добре в домашна среда сред близки и приятели.
По думите на родителите й състоянието на Мануела след лечението в израелската болница се е подобрило видимо, но все още тя не говори и не се храни нормално. Лекарите обаче дали надежда, че до няколко години тя ще се възстанови напълно, каза баща й Красимир Горсов.
От катастрофата край Приморско, при която загина 24-годишният Петър Петров, за лечението на Мануела са изразходвани близо 300 хил. долара, пресметна бизнесменът Петър Христов, който е един от големите дарители в кампанията за подпомагане на пострадалото момиче. Над 200 хил. лв. бяха събрани от участниците в различни благотворителни инициативи. Миналото лято бащата Красимир Горсов се забърка в грандиозен скандал, след като камери го уловиха, че залага големи суми на ротативки. /БЛИЦ