Лекарка от Великобритания, която успя да се излекува от коронавирус, описа симптомите на заболяването, пише "Дейли мейл". 

60-годишната Клеър Герада, която е шеф на  Кралския колеж на общопрактикуващите лекари, споделя, че се е заразила с инфекцията в Ню Йорк. Първите симптоми на заболяването обаче се появили след връщането й на Острова.

Всичко започнало със суха кашлица и силни болки в гърлото. „Все едно някой беше забил нож в гърлото ми”, разказва тя.

След това Клеър вдигнала температура, започнало да я втриса. Жената веднага разбрала, че се е заразила с коронавирус, тъй като по принцип „не боледувала сериозно, а сезонът на грипа бил в края си”.

Лекарката си направила тестове и доброволно се поставила под карантина. Състоянието й започнало да се влошава много бързо, загубила апетит, чувствала се много отпаднала и непрекъснато искала да спи.

В момента, в който резултатите от теста били готови и станало ясно, че е заразена с коронавирус, тя вече била по-добре. А няколко дни по-късно почувствала, че е оздравяла. Въпреки това жената продължила карантина си.

По думите й, голяма част от заразените с коронавируса могат да оздравеят.

Лекарката споделя с всички и начина, по който е успяла да пребори заразата в домашни условия. Лечението й е много просто. Докато била болна, наблягала на пилешката супа. По думите й, ястието е превъзходен източник на натурален пеницилин. Именно той й давал сили в моментите на слабост и връщал апетита й.

Герада добавя, че по три пъти дневно е взимала и по две таблетки парацетамол и е пила много домашна лимонада.
 
„Съчетанието от пилешка супа, парацетамол и много домашна лимонада ми помогна да се излекувам от вируса”, казва тя.

Превод: БЛИЦ