Президентът на Чечня Рамзан Кадиров се намира в една от московските болници, съобщават медии, позовавайки се на свой източник от медицинските среди. 

Според тях политикът е бил докаран в руската столица със самолет. 

Подозренията са, че е бил заразен с коронавирус и е под постоянно лекарско наблюдение.

Едно от изданията, отразяващо новината за здравословното състояние на Кадиров, дори твърди, че президентът на Чечня вече е диагностициран с тежко увреждане на белите дробове и коронавирус. 

Според друго на Кадиров му е била направена компютърна томография и резултатите от нея са установили, че белите му дробове са увредени с над 50%.

От обкръжението на Кадиров в Чечня засега не потвържадават тази информация и дори твърдят, че той лично коордиинира работата на оперативния щаб на републиката по борбата с коронавируса. До този момент обаче оттам не са отговорили на въпросите за неговото здраве. 

По-рано от коронавирус бяха покосени редица високопоставени чиновници и политици в Русия, сред които и премиерът на страната Михаил
Мишустин, няколко федерални министри, губернатори и депутати от Държавната Дума, а също и прес - секретарят на президента Дмитрий Песков, който продължава да се лекува.