Пандемията от коронавирус продължава да се шири по света, въпреки, че през последните дни беше отчетено първото намаляване на броя на новите заразени и починали.

Ситуацията остава тревожна и в никакъв случай не бива да се подценява, но същевременно трябва да се отчитат и другите заплахи за здравето и живота на хората. 

Вижда ли му се краят? Изненадващ спад на болните и умрелите от COVID-19 по света

Заразените в света от началото на пандемията до 6 часа тази сутрин бълг. време по данни worldometers.info/coronavirus са 1 273 712. Починалите са 69 458, а излекуваните – 262 486.

Кои са обаче истинските „убийци“? Германски специалисти са си направили труда да покажат колко души са умрели от най-масово разпространените болести и инциденти, които отнемат човешки животи. Данните са за периода 1 януари-31 март 2020 г.

Целият свят мечтаеше да чуе тази новина за Италия и пандемията

От данните ясно личи, че най-много жертви има в резултат на сърдечносъдови заболявания: инфаркт, кръвно, болести на сърдечно съдовата система. Много жертви взима нездравословният начин на живот като пушенето. Дори загиналите при автомобилни катастрофи са 7 пъти повече от жертвите на коронавируса.