Търсенето на ивермектин не е престанало, има и хора, които са го употребявали, и дават отзиви, че са доволни от употребата му.  

Като всяко друго лекарство, то трябва да се взима в дозата, в която е изписано, за да помага и лекарите са тези, които преценяват дали и как да го изписват за лечение в ранните стадии на Ковид-19.

Така коментира пред Kmeta.bg маг. фармацевт Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара въпроса дали има търсене на лекарството за лечение на коронавирус след като се чуха различни мнения за  ползите от него.

Хематологът Чавдар Ботев заяви наскоро пред kmeta.bg, че цели области си го купуват, а кметът на Ямбол Валентин Ревански съобщи, че то му е помогнало да пребори коронавируса.

Гореща новина: „Хювемек“ с ивермектин вече е в аптеките!

Имаше и съобщения от медици от Испания и Аржентина, че то е давало добри резултати при клинични изследвания. В същото време се чуха и други мнения, които смятат, че трябва да има още клинични изпитания, за да се каже категорично дали помага.

Според Вълев в момента има търсене на продукта, има пациенти, които си купуват и лекарството от чужбина, а такива, които не могат да намерят хуманния продукт, си купуват ветеринарния продукт, което вече е притеснително.

„Мога да кажа, че се гледа положително на това лекарство и имаше доста запитвания кога ще стартира  разпространението на търговския продукт, който получи регистрация. Търсене има“, заяви още Антон Вълев.