„Пациентите, които са под домашно лечение също влизат в цифрата 141 на всички, които се водят излекувани от коронавирус“, това заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес той заяви, че общият брои на заразените у нас вече е 825, починалите са 40, а излекуваните 141. 87 от тях са мъже, а 54 – жени. 

Под лекарско наблюдение в болнични условия са настанени 227 от лицата с доказана коронавирусна инфекция. От тях 37 се намират в интензивни структури.

„Ще ви каже един по-интересен факт. 

Имаме двама пациенти, които вече 34 дни не можем да ги установим като „чисти от вируса“. Това е тревожен факт“, призна шефът на ВМА.

Той бе категоричен, че е „ясно, че процесът върви“.

„Много от пациентите са без съществени клинични оплаквания, но продължават да са вирусоносители. Включително и най-малкия ни пациент – едногодишното дете“, притесни се шефът на ВМА.

БЛИЦ припомня, че ген. Мутафчийски се ядоса и на една част от българите, които водят нещата към провал.

Малко след това по време на брифинга стана ясно каква опасна бомба от коронавирус цъка в циганските квартали на София – „Филиповци“ и „Факултета“, откъдето са най-многото тежко болни пациенти, които са в болница.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Публикувахте от Blitz.bg в Четвъртък, 16 април 2020 г.