По-рано днес председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски заяви, че има нови осем потвърдени случая на коронавирус. За денонощието стават 16, а общо за България случаите стават 354.

Малко след това шефът на Военномедицинска академия (ВМА) обясни коя добра световна практика може да се въведе у нас и че може да има ново затягане на карантината в България.

Междувременно от ВМА показаха изключително важно видео. "Лекари от ВМА стъпка по стъпка: Как се поставя и сваля защитно облекло при работа с COVID-19?" - така са озаглавени кадрите, които споделиха от Военномедицинска академия.

"Правилната употреба на личните предпазни средства e решаващa за запазване здравето и живота на медицинските екипи, които са на първа линия и работят с пациенти, заразени с новия коронавирус COVID-19.

Специалисти от Катедрата по анестезиология и интензивно лечение на ВМА демонстрираха стъпка по стъпка как се слага и как се сваля безопаснозащитното облекло", написаха от Военномедицинска академия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!