19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие.

Най-много - 16 от тях са на потребители и персонал в хоспис в Търговище, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

От 16-те случаи, 11 на са потребители и пет на персонал.

Те са изследвани по повод клинични симптоми на една от домуващите. Вследствие на получените резултати, хосписът е поставен под пълна карантина. Като днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица.

Мъж на 51 г. от търговищкото село Маково, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище в тежко общо състояние.

Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града и последно е бил на работа на 18 септември. Контактни в дома му са двама души - съпруга и дъщеря, които са без оплаквания.

Във Второ вътрешно отделение на областната болница, част от което вече е обособено за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от Търговище.

Епидемиологичните проучвания продължават. Към този момент в МБАЛ-Търговище са хоспитализирани общо 17 души, диагностицирани с COVID-19. 

Днес в здравното заведение е починала жена на 63 г. от Търговище, инфектирана с коронавирус и хоспитализирана на 16 септември.