Президентът Румен Радев даде последни новини за състоянието си. Ето какво написа в личния си фейсбук профил:


В изпълнение на разпоредбите на РЗИ днес, 25 октомври, отново си направих тест за коронавирус, заради новината за позитивния тест от вчера на президента на Полша след участието му в срещата на върха на инициативата „Три морета“ в Талин на 19 октомври т.г. Резултатът и от днешния ми тест е отрицателен. Нямам никакви симптоми и оплаквания.

Радев контактувал с още един заразен с К-19

На всички болни, на моя колега и приятел Анджей Дуда и засегнатите от пандемията сънародници, сред които е и министър-председателят, пожелавам бързо възстановяване.

Продължавам със събитията от моя календар при спазване на санитарните изисквания.

Не правя тестове за опровержение на разпространяваните внушения и спекулации, а в изпълнение на предписанията на здравните органи и от уважение и грижа към хората, с които се срещам.

Става страшно! Коронавъзелът около президента се затяга

По-рано BBC разпространи информация, че полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус и това се е случило след среща с Румен Радев в Естония.

Докато още не е ясно къде е лепнал заразата, в понеделник Дуда беше в Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който след това излезе в карантина, посочва британската медия. Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в туитър, че се изолира в карантина 
 
Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата "Три морета" в естонската столица. Българският президент по-късно прекъсна посещението си в страната и се прибра в България заради контакт със заразения шеф на ВВС ген. Димитър Петров. "Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби", съобщи говорителят на Дуда Спихалски.
 
В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява Би Би Си.


Припомняме, че както БЛИЦ писа по-рано стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е заразен с коронавирус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!