Коронавъзелът около президента Румен Радев се затяга. Още един генерал от най-близкото му обкръжение се оказа с коронавирус.

Командирът на "Граф Игнатиево" бригаден генерал Николай Русев, който е близък приятел на Радев, е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус. 

Към момента Министерството на отбраната отказва официална информация, като се позовава на това, че не може да разпространява данни за здравословно състояние. От ВМА също не дават информация за състоянието му.

Ген. Русев, който наскоро пое ръководството на "Граф Игнатиево", е бил откаран с линейка в болницата. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров - шефът на Военновъзушните сили, който даде положителен тест за коронавирус още в неделя.

Двамата генерали са били един до друг на тържествата по повод празника на ВВС миналия петък, на които присъстваха още президентът Румен Радев, военният министър Красимир Каракачанов и началникът на отбраната Ефтим Ефтимов.

Именно заради положителния тест за коронавирус на ген. Димитър Петров Радев бе върнат от Естония, след като в Талин разбрали, че е контактувал със заразен. Президентът нарече това "активно мероприятие на доброжелатели" и обяви, че след връщането си от Естония има два отрицателни PCR-а. Но така и не обясни, защо е скрил информация от домакините си и така изложи България.

Радев отрече да е бил поставян под карантина  в Талин, но цялата българска делегация от 33-ма души остана изолирана в хотела си.  Но... част от делегацията бе журналистката от бТВ Габриела Наплатанова, съпруга на ген. Николай Русев.

В четвъртък от Министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени за положителния му PCR тест за коронавирус. Ако е така, освен Радев, ген. Русев и съпругата му също е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор, пише "Стандарт".

Министерство на отбраната с горещ детайл за COVID скандала с Радев 

Случайно или не втори ден в София се върти информацията, че нюзрума на бТВ има случаи на коронавирус. Днес Николай Бареков, който се лекува в дома си от COVID-19, също съобщи, че нюзрумът на БТВ е станал развъдник на новата инфекция

По думите му, жената на Венелин Петков е натопила "курника" пред РЗИ, че в сградата на телевизията не се спазват елементарни хигиенни норми.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ