Героите в бяло. Една кампания за българските медици, борещи се на първа линия с COVID-19. А лице на кампанията стана самият Димитър Бербатов, информира Нова тв.


„Българският лекарски съюз има две кампании. Едната набира средства за хранителни продукти за семействата, които са под карантина. Лекари, сестри и санитари не могат да напуснат болниците, защото се грижат за болни от COVID-19.

Другата кампания, която стартирахме вчера е тази, с която искаме да подпомогнем всички колеги в страната с лични предпазни средства. Знаем, че държавата прави всичко по силите си, но в такива моменти е важно да участваме всички“, заяви в ефира на „Здравей, България“, председателят на БСЛ д-р Иван Маджаров.

Той благодари на Димитър Бербатов за дарението и за това, че се е превърнал в лице на кампанията. „Неговото име вдъхновява много хора в България и по света“, добави той.

 „Мисля, че всяко лечебно заведение трябва да допринесе в борбата с коронавируса. Да се надяваме, че няма да има необходимост от включването на 100% от капацитета на болниците у нас. Всички ние трябва да дадем своя принос, а в същото време да се грижим и за другите заболявания“, каза още Маджаров.

По негови думи, една голяма част от болниците не се различават по структура, въпреки вида на тяхната собственост.

Средствата ще отиват за дезинфектанти, манти, ръкавици и други нужни консумативи за лекарските кабинети.

„Подпомагането от 1000лв. на месец ще бъде само за екипите, които се намират в болницата и са в директен контакт с болните там“, завърши Маджаров.