Жестоката карантина в Италия продължава, но хората намират начини да се поддържат едни други дори и в тази тежка ситуация. 

Цял свят реагира на тези видеа и може би си струва и ние да вземем пример от тях.

Преди няколко дни в Италия стана вирусно видеото от рождения ден на малкия Федерико от Рим.Момченцето стана на две годинки, но заради строгата карантина при не можеха дори да дойдат дори най-близките роднини. 

На видеото се вижда как момченцето излиза на балкона с тортата и гледа объркано наоколо. В този момент съседите започват да пеят: "Честит рожден ден, Федерико!"

Балет в кухнята

Балетната трупа на знаменития милански театър Ла Скала записа вдъхновяващо видео, посветено на карантината.Танцьорите показаха как тренират у дома заедно с децата си, котките и кучетата, които им е мотаят между краката и опитват да ги близнат (да, децата също).

Рап в болницата 

Лекарите от едно градче в Сицилия записаха музикално видеообръщение към всички италианци, които протестират, че трябва да си стоят под карантина до 3 април. 

Композицията е кратка, а текстът - простичък, но и много важен.


"Ние тук работим и заради вас, а вие си стойте вкъщи, стойте си вкъщи, останете си вкъщи!"

Музикален флашмоб на станция за преливане на кръв


Лекарите и донорите в Неапол успяват да превърнат в празник с песни и танци дори такъв прозаичен процес като взимането на кръв.

Концерт на балкона

В Агридженто - Сицилия жителите на цял квартал излязоха на балкона, за да послушат изпълнението, което устрои за съседите си жизнерадостен музикант.

Превод и редакция БЛИЦ