Шокиращи кадри се появиха как изглежда автобусът, който се превърна в ковчег за 45 души, след ужасяващ инцидент на АМ "Струма".  Както БЛИЦ писа най-малко 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала "Струма". 

Трагичният инцидент е станал край село Боснек около 2.00 ч. тази нощ. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата. 

В по-светлата част на денонощието вече се вижда, че нищо почти не е останало от превозното средство. Вижда се само скелето на машината, като нищо не е останало от интериора или гумите.

 

Превозното средство е с регистрация от РСМ. По първоначална информация автобусът е катастрофирал, след което се е запалил. В автобуса е имало 52 души, от които двама водачи със северномакедонско гражданство и 50 пътници с албанско.

Оцелелите 2 жени и 5 мъже са настанени в "Пирогов"  - момиче на 17 г. и шестима възрастни. 

В изгорелия автобус са пътували 52-ма, от които 12 деца. Децата са загинали. След инцидента магистралата ще остане затворена през целия ден.
 


Автобусът е самокатастрофирал, възможни са две хипотези – пожар, вследствие на който възниква ПТП или пътно-транспортно произшествие, вследствие на което възниква пожар, поясни директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

 

 

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!