За повечето хора думата "затвор" е синоним на загуба на свобода, ограничения, лишения, депресия, загуба на социален статус. Не така стоят обаче в Пловдивския затвор, разкриват от Трафик Нюз.


Скандалните кадри показват една страна на затворническия живот, която вероятно би се харесала на мнозина "свободни". Видео показва как една от килиите е превърната в пивница, а лишените от свобода пият и мезят с пълна пара. От пластмасова бутилка се разсипва прозрачна течност, която едва ли е вода.

На масата се виждат чинии с мезета, от някакво устройство кънти ретрочалга. Присъстващите вдигат наздравици и се подканват да пият повече. Купонът се записва с мобилен телефон, който както и алкохола, е абсолютно забранен зад решетките. 

Партито е устроено в килия на Трети пост, а участниците са крадец с прякор Локото, мъж, осъден за палеж от ревност и още един затворник. 

В затвора системно се провеждат проверки за забранени вещи, алкохол и наркотични вещества. Вчера е миналата поредната проверка в килиите на небезивестните Тома Ендрев и Цецо Батмана, за които има данни че произвеждат наркотик "бонзай", който разпространяват в затвора и по свои канали в "Столипиново".

Преди година 20 затворници припаднаха от  употреба на дрога, а вината падна върху Батмана. Той отрече, като обвини за интригата Жабата и Доктора.