Проф. Андрей Пантев е най-добрият оратор в 40-то Народно събрание, обяви доц. Лилия Методиева, ръководител на катедра “Реторика” при Философския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.
Според проучване за ораторското майсторство на българските депутати, историкът получава одобрението на 43,5 процента от участвалите в изследването народни представители. Левият Андрей Пантев е безспорният фаворит в парламентарната група на Коалиция за България. Там е признат за най- добър от 73 на сто от депутатите.
На второ място се нарежда заместник – председателят на ДПС Лютви Местан – 33,1 процента. Челната тройка се допълва от говорителят на НДСВ Станимир Илчев, който получава одобрение от 29,2 на сто от депутатите.
Проучването се провежда за шести пореден път. Миналогодишният първенец по ораторско майсторство червената Татяна Дончева е на четвърто място с 17,9 на сто в настоящата класация. На пето място е лидерът на ДСБ Иван Костов – 16 процента, а шести е социалистът Иво Атанасов – 14,2 процента./БЛИЦ