„Много приятели са гласували за ВМРО, след като Ернестина ги нави – искала да се отърве от мен. Е, отърва се – заминавам за Брюксел точно на 2 юли, навръх рождения й ден. Поканил съм я дойде с мен – та ако не е на снимки, да се наслади на резултата от преференциалния вот“, коментира в типичния си стил пред „Стандарт“ Андрей Слабаков, който може да влeзе в Европарламента.

Прочутият кинаджия, който не е член на ВМРО, обаче е напълно сериозен, когато твърди, че се кани да се включи активно в реформирането на навиците и институциите, ако стане евродепутат.

„В Евросъюза и в Европарламента цари убийствена бюрокрация. Примерно, някакви чиновници гледат единствено дали проектите отговарят на регламента, за да отпуснат пари – ама какво пише вътре, ама дали то има смисъл, хич не се вълнуват. Това е ненормална работа“, твърди известният режисьор, който понякога се изкушава и да актьорства.  

„Шинова няма как да остане за постоянно в Брюксел, защото всеки ден има снимки, репетиции, представления и всякакви други щуротии.  Д-р Стаменова да си гледа строшените ръце и крака в „Откраднат живот“. Оказа се, че счупеното все пак донесе щастие“, категоричен е Андрей.