В нашата листа има абсолютно доказали се представители. При сегашния паритет и съотношение на силите двама представители в Европейския парламент са абсолютно осъществими. Това каза в сутрешния блок на БНТ водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му е щяло да бъде по-разумно политически ВМРО, НФСБ и "Атака" да отидат на изборите в коалиция. Но в края на краищата, когато няма постижимо споразумение между лидерите, по-коректно е да се отиде на вота поотделно, а не например двама срещу един, заяви Джамбазки.

Най-важната задача на евродепутатите на ВМРО ще е да продължат работата по жизнено важните за българите теми, като например справедливо споразумение по пакет "Мобилност". Няма да допуснем силово мачкане на българските фирми. Друга важна тема е правителството да не се присъединява към пакта за миграция. В т.нар. концепция за децата също има тревожни неща. Това са важните за нас теми - защита на границите, спиране на миграцията, недопускане на промени в българските традиции, посочи водачът на евролистата на ВМРО.

В Брюксел има антиевропейски настроения, когато виждат "политиката на ишиаса" – когато хора като Юнкер, неизбрани от никого, решават неща, за които всички ние плащаме. Затова казваме "Искаме Европа на отечествата, които ще решават заедно къде да си сътрудничат и къде не". Говорим за избор между две противоречащи си визии за Европа - или Европа на ишиаса, или Европа на отечествата, каза още Ангел Джамбазки.