Ако хората решат да ме изберат за кмет на София - еднозначно бих се върнал и вече няма да съм евродепутат. Това заяви кандидатът за кмет от ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на БНТ.

"Личните нападки не са моя тема, това ще се реши в съда. Всяка лъжа, всяка клевета изразяват отчаяние и политически крах. Този човек ще бъде осъден за пореден път, но това няма да го спре.

Решението на българските граждани е да не допускат подобно замърсяване на ефира. Свидетели сме на един залез и на един упадък, а в лицето на ВМРО едно възраждане на национализма и това предизвиква завист и личностни отклонения", коментира той последните твърдения по негов адрес от Волен Сидеров.

"Първото нещо, което бих променил в София са реда и сигурността. В града има безобразие в паркирането и в циганските катуни и квартали. Където има плочка, трябва да има лампа, а където е лампата - трябва да има камера. Глобата дисциплинира водачите.

Когато сте направили един парк и някой отиде да ги чупи - на камерите това ще се види и ще се наложи глоби. Що се отнася до гетата, решението е едно - багери. Трябва да се премахнат незаконните постройки, да се изведат животните оттам, защото хората, които живеят около тях казват, че е ужас. Тези хора са свободни да си намерят работа и да си наемат жилища", категоричен е Джамбазки.

Що се отнася до чистотата на въздуха, Джамбазки заяви, че трябва да се премахнат незаконните постройки, за да се спре безконтролното горене на всякакви неща. Трябва да се контролират колите и газовете, които отделят те без катализатори, смята кандидатът на ВМРО.

Той коментира случая Полфрийман с думите, че освобождаването му е политическо решение. "Съдията, когато е в тога трябва да е абсолютно независим. Безобразие е този съдия да взима решение на политическа основа, мотивирани от анти-Българския Хелзински комитет.

Не може всеки да размахва нож на улицата. Този човек щял да прави антифашистки поход по света. Само аз ли виждам грешката в това, че анти-Българският Хелзински комитет номинира съдията и убиеца за човек на годината", запита още той.

"Това освобождаване трябва да бъде преразгледано", категоричен е Ангел Джамбазки.