Ангел Джамбазки се развихри, готви се да удари свиреп шамар на Сърбия, насмете Йончева за кадър от "кокошарника"

Вие разбирате ли като ви говори жител на град Трън без да ви се превежда? Е, точно така и аз разбирам македонски. Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Историята има своята логика. Не можем да бъдем удовлетворени, че изкуствени прегради с Македония се събарят, възвръщат се нормалните отношения и хората се побратимяват. Въпросът за църквата е сложен. Ние искаме разговорът да бъде проведен повече в политическата тема. Искам българските свещеници да осъзнаят огромната историческа отговорност, която носят", каза той.

"Важно е да се знае чий интерес преследваме. Сръбският и гръцкият интерес по темата не ме интересуват. През 1912 година те забиват нож в нашия гръб. В понеделник има направена организация от български общественици мълчаливо бдение. Само с присъствие искаме да призове членовете на светия синод за много мъдрост и да поемат подадената братска ръка. Няма нужда да се съобразяваме с гърци и сърби и тяхното влияние в България. Гръцката църква наистина има много голямо влияние в България", добави Джамбазки.

Ще поискаме спешна резолюция и обсъждане в зала. Това е най-тежкият шамар, който може да се получи в залата на парламент, особено на европейския. Това беше провокация и политическа наглост - да арестуваш лекари", заяви патриотът.

Според Джамбазки на Балканите най-войнстващо е православието на сърбите, които вършели за това дори престъпления.

"Госпожа Йончева не е ли чувала за цветна фотография? Преди дни тя показа черно бяла снимка, която може да е от кошарата на нейния двор, а не от оградата по границата, както твърди. Госпожа Йончева ще води тази политическа битка, има право. Ще показва и още снимки от кокошарника. Ако мен питате оградата по границата трябва да е 5 реда, с подлива тел, с ров и крокодили вътре", това заяви Джамбазки.