След като уж пребори скъпия ток, монополите и частните съдебни изпълнители, провъзгласилият се за протестър Ангел Славчев сега си търси ново амплоа. В момента е кандидат за общински съветник в Елин Пелин.

Опитва се да яхне местните хора, за се докопа до власт, коментират жителите. В последните месеци се опитва да се наложи още като велик експерт по киберсигурност покрай атаката на НАП.

Ангел Славчев беше депутат от партията "България без цензура" на Николай Бареков и негов заместник. Естествено беше изключен и от там в обвинение за изпълнение на корпоративни и политически поръчки. Самият Бареков твърдеше, че е човек на избягалия банкер Цветан Василев, който фалира и източи банката КТБ. Той беше в основата на протестите срещу първото правителство на Бойко Борисов. Благодарение на които падна кабинета и дойде на власт правителството на БСП и ДПС, начело с Пламен Орешарски.



По едно време даже яхаше и протести заедно със зелените Тома Белев и Асен Генов. В допълнение медиите на Иво Прокопиев - Капитал и Дневник пригласяха на Ангел Славчев. 


Той беше още ултра ляв тартор и член на партия “Българската левица”, шеф на младежката структура на русофилите, борец за легализация на дрогата в България.

Когато смениш няколко амплоата и две политически партии за една година, след като си се провалил и в двете, вече е време да приемеш диагнозата, че си се превърнал в политически труп.

Самият Николай Бареков по този повод казва:

„Дали любовта на Славчев към мен  не се коренеше в тлъстия бюджет, който получаваше всеки месец от „Ноу Фрейм Медия България“? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките  показват, че през 2014 г. до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 000 лева".