От ГЕРБ поемаме ангажимент договорите с международните туроператори да се сключват съгласно българското законодателство и то да бъде приложимо. Това каза бившият министър на туризма в кабинета „Борисов 2" и водач на листата на ГЕРБ в София област - Николина Ангелкова, предаде агенция "Фокус".
„С ПП ГЕРБ поемаме ангажимента при едно редовно правителство и разбира се наличието на парламент да инициираме законодателна промяна, която да задължи големите международни туроператори да сключват договорите си с българските туроператори и хотелиери по нашето право и то да бъде приложимо“, коментира Николина Ангелкова. „Смятам, че това е изключително важно както за туроператорите и турагентите, така и за българските хотелиери, особено в момента, когато се водят преговорите за следващия сезон“, коментира тя.

Ангелкова заяви, че следващият сезон също се очертава да бъде толкова успешен, предвид на добрите условия, които са поставени от ПП ГЕРБ. „Важно е интересът на българския туроператор и българския хотелиер да бъде защитен“, поясни Николина Ангелкова.

„Само ПП ГЕРБ говори за туризъм в своята предизборната програма, което е и акцент при управленски план в един бъдещ мандат“, допълни още тя.