В част от протичащите протести в страната може би има и политическа намеса. Това заяви Антон Кутев, секретар на ИБ на БСП, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Като пример Кутев посочи, че никога досега в селското стопанство не са давани толкова много средства, колкото тази година. По думите му това трябва да бъде отчетено от зърнопроизводителите.
На днешното заседание на ИБ на БСП са били обсъдени протестите в страната, но не е взимано решение по тях, каза още Антон Кутев. Според него в една демократична държава протести винаги има, въпросът е до каква степен правителството се е опитало компетентно да реши възникналите проблеми. По отношение на "Кремиковци" Кутев потвърди ангажимента на държавата да изкупи част от готовата продукция на комбината с пари от резерва, за да бъдат изплатени заплатите на работниците. Той добави, че в правомощията на  министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров е да разреши проблема. Антон Кутев не изключи и политическа намеса в "играта" около това кога и къде ще бъде пускано парното. Ако това е механизъм за притискане на длъжниците на "Топлофикация" и доведе до събираемост на задълженията, мога да го разбера, посочи секретарят на БСП.
Политическият дебат в страната се профанизира и това започна от ГЕРБ, каза още Антон Кутев. Бойко Борисов, борещ се срещу корупцията, се провали и се изнерви. След скандала в Столична община и отстраняването на Велизар Стоилов, се получиха и други сигнали за корупция в Асеновград за сключването на договори без възлагането на обществени поръчки, в Пловдив ГЕРБ вече не е във властта, посочи Кутев. За това по думите му Бойко Борисов е започнал да отправя обидни забележки към поведението на БСП като ги нарече "негодници", "лъжци", "измамници". Кутев отхвърли обвиненията, че БСП сваля нивото на дебата. Според него трябва да има дебат между БСП и ГЕРБ по основните им програми и политики и изрази надежда той да се осъществи.
БСП обсъжда още в рамките на подготовката на нов мандат разработката на нови и адекватни политики с оглед на световната финансова криза.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ