Валутният борд няма алтернатива, той е спасението за българската финансово-икономическа система, заяви председателят на Комисията по финансов надзор Апостол Апостолов при откриването на Международното финансово изложение “Банки Инвестиции Пари” в Пловдив.
Финансовата криза се превърна в икономическа и вече достигна реалната икономика, допълни Апостолов. Той посочи като пример резултатите на страните с развити икономики, които вече са в рецесия. Според Апостолов предложеният неотдавна от премиера Станишев план за българската икономика до голяма степен ще неутрализира негативните последици от кризата. “В период на криза е исторически доказано, че големите обществени проекти, финансирани със средства от бюджета, помагат за стабилизиране на икономиката и вървене напред”, обясни той. Апостолов смята, че сега е най-важно да се възстанови доверието във финансовия пазар, за да може това да се отрази на развитието на реалния икономически сектор.
Председателят на Комисията по финансов надзор Апостол Апостолов откри международното изложение “Банки Инвестиции Пари”. Акцент на форума са инвестиционните възможности на българските общини и за пръв път се представят големи инвестиционни проекти и пазарът на недвижими имоти в България. В рамките на изложението се провежда и конференция “Финансовият сектор в условията на глобална финансова и икономическа криза: решенията за България”.  /Димана Тодорова, БЛИЦ