Съпредседателят на „Продължаваме промяната” и бивш вицепремиер Асен Василев отново отказа дебат с Делян Добрев.

Както БЛИЦ съобщи, в ефира на Нова телевизия Добрев изрази готовност да изчака Василев, за да може най-сетне да обсъдят най-спорните газови въпроси.

„Да стане съпредседател на ГЕРБ и с удоволствие ще дебатираме. В парламента достатъчно дебатирахме”, отсече Василев в отговор на въпрос защо не е приел публичната дискусия.  

„Поканихме г-н Борисов да дойде да си поговорим на кафето поне по важните въпроси. Правителство може да се направи от ПП. Единствената друга сила, която може да направи правителство, ако тръгне с Възраждане, ДПС и т.н., е ГЕРБ”, обясни Василев искането на ПП за дебат с лидера на ГЕРБ.

„Заведохме дело срещу Борисов за клевета. Г-н Добрев много внимателно се пази, като не споменава имена, а само на ПП. Партията не може да заведе дело срещу него. Явно някой добре го съветва.

На въпрос възможна ли е коалиция с ГЕРБ след изборите, Василев заяви: Трябва да заработи съдебната система, тя трябва да прочисти ГЕРБ. Партията трябва да се реформира и да махнат хората, които са бъркали в кацата с мед.В следващата една година не го виждам как ще стане”.

„Мисля, че ще има правителство, ще работим много усилено за това. Социологията даваше предишния път 10% повече на ГЕРБ и видяхме как свърши всичко.

Собствената ни социология показва, че с ГЕРБ сме на 1% разлика в полза на ГЕРБ. Ако се направи локация на хората, които още не са решили за кого ще гласуват, излизаме напред, при избирателна активност 50%”, каза още Асен Василев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук