Кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев не се отказва от дебат със съгражданина си и съпредседател на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

За да стане той най-сетне факт, Добрев, който бе гост в ефира на Нова телевизия, изрази готовност да изчака бившия вицепремиер, който след 19 часа също трябва да гостува на Лора Крумова.

Делян Добрев хвърли ръкавица на Асен Василев за... УНИКАЛНА СНИМКА

„Те, като искат дебат, аз съм ги поканил Кирил и Асен на дебат още на 27 август и дори се съгласих те двамата да дебатират срещу мен. Темата са въпросните доставки на газ през румънския „Газпром”, защото аз твърдя, че по директния договор цената е 86 евро, а имаме фактурите и доказателствата, че е купуван през румънския за 110.

Асен Василев каза, че това не е вярно. Аз съм убеден, че е 86 евро и затова ги каня на дебат заедно. Даже мога да изчакам, между другото, разбрах, че е малко по-късно във вашето студио. Ако вие приемете да направим такъв дебат, аз мога да изчакам”, предложи Добрев.

„Аз не зная дали мога да организирам този капан от ваше име, но ако той има желание – няма проблем, ще бъде при всички положения интересно. Не съм сигурна обаче дали ще бъде коректно”, измъкна се с усмивка на уста Лора Крумова.

„Дебат до момента не се случва, вероятно и след Новините няма да се случи, не зная какво ще отговори Асен Василев”, добави тя. 

„Ако искате, аз ще изчакам за всеки случай”, каза Добрев.

„Ако имате време – изчакайте”, отвърна му Крумова.

„Имам, разбира се. Един месец го чакам вече, ще изчакам”, увери Делян Добрев.

Той бе категоричен, че “трудно” би седнал на масата за преговори с ПП. “Ако сме в безизходица и няма никакъв друг начин да се сформира правителство, в краен случай бихме разговаряли с тях”, каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук