Атанас Зафиров с първи думи след голямата новина от президента

Ние ще участваме във всички опити да бъде съставено правителство и по никакъв начин не изчерпвам възможността това да се случи и с третия мандат, заяви той

Насърчавам желанието да се търси диалог и да се търсят решения, ако са в контекста на формулата, която предварително заложихме за надпартийно, експертно, пробългарско, национално отговорно правителство. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров.

Коментарът му бе относно възможността за разговори за съставяне на правителство с втория мандат.

Решението, което бяхме взели за първи и втори мандат, видимо вече е изчерпано, коментира още Зафиров.

Най-малко трябва да обсъдим сериозно ситуацията и да излезем със съответните решения, каза той, но направи уточнението, че не може да предлага решения на колективни органи на партията.

Това, което мога да потвърдя, е, че ние ще участваме във всички опити да бъде съставено правителство и по никакъв начин не изчерпвам възможността това да се случи и с третия мандат, каза още Зафиров.

По-рано днес президентът Румен Радев обяви, че ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство следващата седмица. Очаква се той да бъде връчен на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ