Сега изключително важно мобилизираме като общество и нация. ГЕРБ и Борисов не е сметкаджии за политическото си оцеляване. Доказали сме, че мандатът и властта не са самоцел. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНТ.

По думите ѝ да останеш на власт в тази ситуация е отговорност. "Кой ще приеме бюджета", попита тя и поясни, че икономически България сега стои стабилно, а това се дължи на факта, че бизнесът е подкрепен от държавата.

Според нея се взимат най-адекватните мерки, както на централно, така и на регионално ниво.

По думите й, изборите така или иначе ще дойдат през март. Ако тази коронавирусна инфекция продължи, ако продължи ужасната статистика за загубили животи българи кой ще се справи и как ще се справи, ако загубим болшинството от лекарите, учителите, това са стълбовете на едно общество. Трябва да сме единни като нация и да сме отговорни към себе си и обществото, допълни депутатът от ГЕРБ.

Има още няколко месеца до март, това е време, в което работим усилено върху новата предизборна програма. Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и ангажимента си към тези, които са ни избрали, заяви Атанасова.

"От 1-ви януари 2021 година основните изпълнени ангажименти са по отношение на доходите на хората. По отношение на минималната пенсия, минималната заплата, всички мерки, които продължават във връзка с корона кризата, социални плащания", изтъкна Атанасова.