За ГЕРБ всеки избор е важен. Винаги сме полагали максимални усилия и за това говори фактът, че вече имаме над 10 победи. И сега структурите ни са в кондиция. Така депутатът от управляващата партия Десислава Атанасова коментира подготовката на формацията за предстоящите евроизбори пред Нова телевизия.
 

Народният представител изрази надежда, че преди вота „ще си говорим за послания и политики, а не за скандали”.
 
„Като че ли българите малко неглижират участието си в евроизбори. Надявам се, че сега, когато става ясно, че Европа е във всеки български дом, хората ще бъдат доста по-заинтересовани”, каза още Атанасова.
 
Тя е уверена, че в листите на ГЕРБ място ще намерят доказали се хора, с достойнство и професионализъм. Ще има и нови лица.
 
Атанасова коментира и напрежението в редиците на Патриотите.
 
„Проблемите в малката коалиция не касаят управлението и управленската програма. Тя се изпълнява изцяло”, каза още депутатът от ГЕРБ. И допълни, че закупуването на нови самолети за армията ни не е част от въпросната програма. Не се обмисляло и въвеждане на нови налози, включително данък „лукс”, какъвто предлага ВМРО.
 
Депутатът от ГЕРБ разкритикува президента Румен Радев за това, че упражнява само някои от правата си – като това да налага вето. От близо година обаче не бил свиквал Консултативен съвет по национална сигурност.
 
„В президентската институция като че ли г-жа Йотова има много по-голяма институционална тежест”, коментира още Атанасова.