„Не знам кой е този. Знам, че ние от ГЕРБ не крием лицата си зад маски, шапки и очила и НЕ нападаме жени! Осъждам този просташки акт на нападение над жена и журналист!“ това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.


"Те и ние! /понеже те били алтернативата/ Кое е това момиче? Грозно е да се показват неприлични знаци с българското знаме на гърба.
Срам ме е да напиша думите, които чух", написа по-късно Атанасова, публикувайки кадри на протестърка и жени от ГЕРБ.Повод за поста ѝ е напрежение, което възникна по време на Националната среща на ГЕРБ в „София Тех Парк“. Младеж с маска и шапка посегна на журналист и хвърли телефона на Полина Паунова.

Същият мъж е нападнал и пиарът на Министерството на земеделието Ася Попова.

„Бях свидетел на провокации от група младежи с маски. От началото един мъж от групата взе телефона на една журналистка и го счупи. Той агресира отново, след като започнах да го снимам. Започна да ме обижда, успя да ми вземе телефона и ме удари по корема. След този момент охраната ми оказа помощ. Ако не е изтрил клиповете, те ще бъдат предадени на прокуратурата“, заяви Ася Попова.

Напрежение имаше след края на срещата и с личния съветник на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова и пиарът на ГЕРБ.

„Целта е ние да ги набием. Това са провокатори“, отговори пиарът на ГЕРБ Никола Николов на протестиращ от „Да, България“.