Австрийският министър на външните работи Карин Кнайсъл заяви за телевизионния канал ОRF2, че Виена e готова да посредничи между Русия и Великобритания за разрешаване на противоречията по случая Скрипал. Това предаде Канал3.
Австрия е една от малкото държави от ЕС, които не експулсираха руски депутати. Другите са Гърция, Португалия и Малта. България и Люксембург пък привикаха своите посланици в Москва за консултации. Досега 27 държави обявиха, че ще експулсират руски дипломати.

Появиха се и нови разкрития свързани с разследването. Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му вероятно са били отровени с нервнопаралитично вещество на входа на дома им във Великобритания. Там специалистите са регистрирали най-високата концентрация на нервнопаралитичния химикал.
 
Следи от т. нар. Новичок  са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.