Аз съм щастлив човек принципно заради семейството, приятелите и колегите си. Днес видяхме, че сме постъпили правилно преди две седмици, когато ИТН изрази личния си вот на недоверие към тази уродлива форма на коалиция.

Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Парламентът днес наруши Конституцията и даде възможност на един национален предател да вдигне ветото за РСМ.

 „Проблемът е свързан с лъжата, която изобличихме още преди 3 месеца, когато казахме, че Петков води двойнствена политика по отношение на пътя на РСМ към ЕС.

„България имаше българска позиция по казуса за РСМ. Тя бе потвърдена януари месец по време на КСНС. Всички тези хора тук в студиото я затвърдиха“, поде Балабанов.

„Френското предложение бе потвърдено и от самия Макрон, който призна, че е опитвал да осъществява натиск към България. Френското предложение казва, че е хубаво да се разберем, че ще стартираме преговори с македонците, а някъде там после ще ви гарантираме правата на българите“, каза той.

Според него първо ще се стартират преговорите за влизане на РСМ в ЕС и после ще се уреждат въпросите с България.

Той подчерта и казуса с македонския език, който така всички ще признаят, освен ние.

По думите му френското предложение не отговаря на българския интерес.

„Честито, колеги, за новосформираната коалиция“, обърна се Балабанов към другите гости в студиото – Даниел Митов от ГЕРБ, Андрей Гюров от ПП и Владислав Панев от ДБ.

„Генчеовска вчера каза, че са се водили разговори и е имало добър напредък, но френското предложение се разграничава от българската позиция, приета на КСНС“, каза Балабанов.

Той започна да спори с Андрей Гюров за това кой с кого в крайна сметка е в коалиция с парламента.

„Правителството падна заради РСМ и заради това, че няма пари в държавата“, каза той. Гюров пък контрира, че пък ставало въпрос за „Капитан Андреево“.

„Възможности винаги има, трябва да се подхожда практично и диалогично, но когато начело на ПП стои човек, който направи всичко възможно, за да продаде България, няма какво да си кажем занапред“, така Балабанов отговори на въпрос дали би могла ИТН отново да се коалира с ПП.