Връщам се към професията си „учител”. В училището, в което бъда назначен на работа, ще даря таблети на всички ученици, на които преподавам. Нямам желание за втори мандат в Европейския парламент, призовавам всички мои симпатизанти да дадат своя глас за водача на листата. Това обяви лидерът на консервативното движение Презареди България по време на среща-разговор със симпатизанти на формацията, която се проведе днес в София.

На събитието присъства и водачът на листата на формацията за предстоящите европейски избори Димитър Байрактаров.

„Заради лъжите на четири правителства след 2014-а година, заради безобразната употреба на идеята за таблетите, на всички класове, които в бъдеще ще преподавам, ще подаря таблети със средствата от последната ми заплата като член на Европейския парламент”, обеща партийният лидер.

Като член на бюрото на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) и член на ръководството на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ) и бивш зам.-председател третата по големина Група в Европейския парламент Бареков подчерта, че основният стремеж на консерваторите, единствен легитимен представител на които е Движение Презареди България у нас, са незабавни реформи в Европа. Начинът, по който в момента Европа е устроена, той определи като „бюрократично статукво”.
 
В този си вид Европа не може да продължи да функционира, категоричен е той. Като основни реформи той посочи превръщането на Европейския парламент в законодателен орган, тъй като членовете му са единствените пряко избрани от народа, отнемане властовите правомощия на Европейската комисия, намаляване на бюрокрацията в Брюксел и закриване на сградата на Европейския парламент в Страсбург. Като основни средство за постигане на тези реформи той посочи коалиция между ЕКР и  ЕНП, а извън тази група по думите му трябва да останат социалистите и либералите.
 
По време на срещата стана ясно, че Движение Презареди България ще се бори в Европа за увеличение на доходите на българите с 50% , приемане на Пакета „Мобилност”, който гарантира европейски условия на труд и европейски заплати, запазването на лева и недопускане въвеждане на еврото у нас.