Американският президент Доналд Тръмп шеговито предупреди руския си колега Владимир Путин да не се намесва в американските избори. Това се случи преди двамата да влязат да разговарят на четири очи в Осака, където се провежда срещата на Г-20, съобщава „Ройтерс“.
 
Очевидно Тръмп намеква за скандала, довел до двегодишно разследване за намесата на Кремъл в изборите, при които той стана президент на САЩ.
 
Попитан от репортери дали ще повдигне темата по време на срещата си с Путин, Тръмп отговори: „Да, разбира се“. След това той се обърна към Путин, за да му каже два пъти да не се бърка в изборите, сочейки с пръст към него.


 
През цялото време руският президент се усмихва докато преводачът му предава думите на американеца.
 
След това двамата лидери влязоха на срещата.

Тя приключи преди минути.

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са обсъдили ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна. Това се казва в заявление на Белия дом, разпространено в петък след края на срещата между двамата лидери в кулоарите на форума на Г-20 в Осака, която продължи 1 час и 20 минути.

В съобщението се отбелязва също, че президентите са се съгласили, че подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон отговоря на интересите както на двете страни, така и на целия свят. „Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят“, се подчертава в документа. „Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай“. 
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!