Бесен скандал в НС: Депутатите на Слави се изнизаха, Дончева ги плюе на болонки

Престанете да ни обвинявате, ние не сме проблем, а решение. Това обаче ще се случи на следващи избори, заяви Ивайло Вълчев

Едва ли има български гражданин, който да не видя какво се случи при преговорите за съставяне на кабинет. Едва ли има и такъв, който да не помни, че казахме, че няма да предложим такъв, ако нямаме подкрепата на ДБ и ИБГНИ.

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Ивайло Вълчев, при започналите дебати за финализирането на проваления мандат на Пламен Николов. 

"Те заявиха, че няма да ни подкрепят и ние направихме това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно и какъв е проблемът", каза той. 

"С отказването на г-н Пламен Николов мандатът не е изпълнен. Защо се организира дебат по такъв ясен казус", добави той. 

"Защо сте се вторачили в ИТН. Всички сте заедно и миналото ви го доказва. ДПС беше с БСП, Манолова беше от БСП, а Христо Иванов от ГЕРБ и се обръщаше към Борисов с шефе", каза Вълчев. 

Всичко това по думите му са факти, но поведението на депутатите е сякаш това не се е случило. 

"Сега имате историческият шанс отново да сте заедно, както винаги сте били. Престанете да ни обвинявате, ние не сме проблем, а решение. Това обаче ще се случи на следващи избори", заяви сценаристът. 

"Именно затова сега групата ни ще излезе от залата и ще се върне, когато всичко това приключи", завърши той и всички депутати на ИТН напуснаха залата.

На трибуната излезе Татяна  Дончева, която остро коментира действията на членовете на партията на Слави Трифонов.

"Налице е проблем в конституционната процедура. Той е създаден от ИТН. Той беше създаден защото в главите на тези хора има само сценарии. Държавата обаче не е сценарии и знаци, а процедури, актове и правни последици", заяви от парламентарната трибуна Татяна Дончева.

"Ние, населяващите тази зала, независимо дали биваме причислявани към статукво или промяна, трябва по някакъв начин с действията си днес да решим какво ще се случи", каза тя. 

Според нея мандатът на ИТН трябва да се финализира. 

"Смятам за проява на изключителна детинщина и инфантилност председателят на парламента цял ден да съставя акта, който днес прочете Хаджигенов, а после да откаже да го подпише", каза лидерката на "Движение 21".

"За кого и за какво сте решение от ИТН. Ако целта е да направим държавата на дреб и всички институции да са осмени, това е пътят. Няма друго обяснение на подобни действия", заяви Дончева.

По думите й парламенти се сменят като носни кърпички всеки месец.

"Ива Митева се държи като болонка на някой сценарист, след като написа проекта за решение относно случващото се с мандата на ИТН, отказа да го подпише, а сега я няма дори в зала", отсече вбесената Дончева, а водещият заседанието Кристиян Вигенин и направи забележка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!