Страшен скандал, който най-вероятно ще продължи и със съдебни дела, се разрази в залата на Народното събрание между председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и прокудената от партията Росица Кирова.

Кирова се прочу, след като премина от редиците на партията на Слави Трифонов към тази на Бойко Борисов, след като премиерът я повози в джипа си, а след това пи кафе с нея.

Депутатката от ГЕРБ обвини ИТН, че след референдума за мажоритарния вот не са направили нищо и затова нямат готов проект за закон за въвеждането му.

„Изключително съм благодарен на ГЕРБ, че е при тях, а не при нас“. Той добави също, че според излязло наскоро журналистическо разследване Росица Кирова е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – Цури. „Честито, да ви е жива и здрава“, обърна се в отговор Тошко Йорданов към ГЕРБ.

Кирова използва правото на лично обяснение.

„Не смятам да се обяснявам на човек, който през живота си дърво не е посадил. Изключително много се радвам, че не съм от онези, които идват под строй на работа и им се забранява да говорят. А на кого съм съдружник, г-н Йорданов е видно от търговските регистри и не е тайна информация.

Аз не съм извършила нищо престъпно и укоримо през живота си и това, че вие според вашите разбирания – и вашия ръст, преценявате някои неща, е ваше право“, заяви Кирова. 

От ИТН посрещнаха с аплодисменти думите й. А Росица Кирова добави, че ще се радва да се срещне с Йорданов в съда. 
 
Словесна престрелка имаше и между Тошко Йорданов, бившата министърка на туризма Николина Ангелкова и депутата от ГЕРБ Тома Биков.  

„Сценарий се пише лесно“, коментира депутатката от ГЕРБ. В отговор Йорданов я покани да се присъедини към екипа на Слави Трифонов.

Тома Биков отговори на Тошко Йорданов: Разбрахме, че сте лъгали през цялото време

„Това, че не сте разбрали какво съм казал, означава, че не съм говорил достатъчно просто. За писането на сценарий - явно сте добра. Добре дошла при нас, имаме нужда от сценаристи", заяви в отговор председателят на ПГ на "Има такъв народ".

„Как ще постъпим ние, ще видите - споко, остават няколко дена, не се шашкайте", заяви в отговор председателят на ПГ на "Има такъв народ".

"Трогателно е как всички ни навивате да направим правителство. Знаете, че стабилно правителство е, когато имаш мнозинство в зала. Говоря или твои депутати, или коалиционни партньори", каза още Тошко Йорданов.

По думите му другото е правителство на малцинството. "Този цирк сме го гледали с вас, с ваши бивши патерици, патерички, бастунчета. Това е грозна работа. Как ще постъпм ние, когато Радев ни даде мандата, ще видите, споко остават няколко дена, не се шашкайте", каза още Йорданов.