„Господин Васил Божков, който избяга в Дубай, е обвиняем за 18 престъпления, сред които има и криминални, се опитва да си изгради политическа защита и да влезе в политиката, където не  му е мястото“, заяви в телевизионно интервю депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„И БСП казват: Давайте да вкараме темата в парламента. Да си дойде и да си даде доказателствата, каквито има“, каза той и добави: „Васил Божков няма място в политическия дебат, но и Румен Радев го казва, че му има по – голямо доверие“.

„Да не превръщаме Васил Божков в Г.М. Димитров, в политически изгнаник“, призова депутатът.

„В момента държавата има нужда от консолидация и ние се опитваме да го направим това, а БСП се доверява на г-н Божков“, заяви Биков и напомни, как БСП били забравили да сложат в Закона за хазарта лотариите преди години.

„Уж законът бил написан еди как си, а после 700 млн. лв. дължи и отиде в Дубай“, възмути се Тома Биков.

„Всеки може да се опита да излъже държавата, но важното е да се види. 700 – те милиона не знам защо сега са видени. Ама са видени. Това 30 години не се е случвало“ каза той.

На въпрос защо ГЕРБ не е видяла всичко за толкова години, Биков отговори: „Защото е нужно време една държава да се изправи срещу хората, които са архитекти на икономиката – Божков, Златев, Бобокови, Баневи, Маневи“.

„Надявам се да дойде време разделно, а не да дойде Божков у нас“, каза още той.

„Искал да се върне в Родината. Ами да дойде! Да заповяда! Чакат го всички с отворени обятия“, завърши Тома Биков.